„Visi mes, Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai, labai liūdime dėl savo kolegės“, – pareiškime pažymėjo Heiko Maasas ir pridūrė, jog diplomatė žuvo savo bute Libano sostinėje.

Ši žinia „patvirtino mūsų didžiausius nuogąstavimus“, sakė diplomatijos vadovas.

Ši moteris yra pirmoji Vokietijos pilietė, kurios žūtis buvo patvirtinta po niokojamo sprogimo Beiruto uoste, nusiaubusio didelę dalį Libano sostinės.

Ketvirtadienį negalutinis oficialus šios nelaimės aukų skaičius buvo 137, bet dešimtys žmonių tebėra dingę, o dar apie 5 000 buvo sužeisti. Tikėtina, kad aukų skaičius dar didės, gelbėtojams tęsiant paieškas tarp griuvėsių krūvų.

Ketvirtadienį H. Maasas taip pat sakė, kad Vokietija „nepalik Beiruto žmonių nelaimėje“, ir pažadėjo savo šalies paramą per šią krizę.

„Galbūt katastrofa pavertė Beirutą griuvėsiais, bet mūsų draugystė su Libanu nebuvo sukrėsta“, – jis rašė dienraščio „Bild“ paskelbtame straipsnyje.

Kaip pranešama, Vokietijos vyriausybė trečiadienį pasiuntė į Beirutą civilinės saugos agentūros THW 47 darbuotojų grupę. Be to, Vokietijos kariuomenė nurodė turinti ten medicinos automobilių, kurie „galėtų būti nedelsiant aktyvuoti“.