Tuo tarpu diskotekų atidarymas, kurio buvo tikimasi liepos viduryje, bus dar kartą atidėtas. „Diskotekų klausimu mes dar turime būti atsargūs. Suprantu nekantrumą tų, kurie nori atnaujinti veiklą, tačiau diskotekose neįmanoma laikytis distancijos, rizika dar per didelė“, - kalbėjo premjeras.

Jis kartu pažadėjo pagalbą barams ir restoranams. Vyriausybė, pavyzdžiui, svarsto restoranų klientams grąžinti 20 proc. išlaidų, jei jie atsiskaitys kreditine kortele ir užsiregistruos atitinkamoje mobiliojoje programėlėje. Ši priemonė galiotų nuo rugsėjo iki gruodžio pabaigos ir pirmiausiai padėtų atgaivinti tuos restoranus miestų centruose, kurie dėl krizės patyrė ypač didelių nuostolių.

Vienkartinė 5 000 eurų išmoka padės barams, kavinėms ir restoranams išsilaikyti šiais sunkiais mėnesiais. Vyriausybė planuoja ir 500 eurų kuponus mažas pajamas gaunančioms šeimoms, kad jos galėtų įsigyti planšetes ar kompiuterius. Tam vyriausybei reikės 200 mln. eurų. Kuponai numatyti šeimoms, kurių metinės pajamos yra mažesnės nei 20 000 eurų.

Dar 20 mln. eurų Kultūros ministerija skirs parodų ir renginių, kurie dėl pandemijos buvo atšaukti arba atidėti, organizavimui.

Italijoje nuo vasario koronavirusas patvirtintas daugiau kaip 243 000 žmonių. Beveik 35 000 pacientų mirė.