Pastarosiomis savaitėmis antrame didžiausiame Australijos mieste ir Viktorijos valstijos sostinėje Melburne kasdien fiksuojami šimtai naujų COVID-19 atvejų. Trečiadienį jų užregistruota 725.

Koronavirusas plinta, nepaisant Melburne jau beveik mėnesį įvesto griežto karantino.

Viktorijos premjeras Danielis Andrewsas spaudos konferencijoje teigė, kad tarp trečiadienį užregistruotų COVID-19 aukų yra į ketvirtą dešimtį metų įkopęs vyras, taip pat – 12 mirčių susijusios su pagyvenusių žmonių slaugos namais.

Koronavirusas greitai išplito Melburno slaugos namuose, šiuo metu užregistruota beveik 1 500 su jais susijusių aktyvių COVID-19 atvejų.
Nuo pirmadienio Melburne įvesta komendanto valanda, uždarytos nebūtinos verslo įmonės ir įvesta prievolė dėvėti kaukes, institucijoms bandant suvaldyti protrūkį.

D. Andrewso teigimu, visos, išskyrus pačias būtiniausias, planinės operacijos bus atidėtos, kad atsirastų daugiau vietos ligoninėse.

„Sunkiausiai sergantys pacientai turi sulaukti gydymo greičiausiai. Apgailestaujame dėl tokio sprendimo, bet labai svarbu užtikrinti visos mūsų sveikatos apsaugos sistemos pajėgumus“, – sakė jis.

Australijoje iš viso užregistruota daugiau nei 19 tūkst. COVID-19 atvejų ir 247 mirtys nuo šios ligos.

Viktorijos valstija yra iš esmės atskirta nuo likusios šalies dalies, o valstijos gyventojams draudžiama išvažiuoti be svarios priežasties. Kitose valstijose fiksuojami vos keli nauji COVID-19 atvejai kasdien.