Kaip rašo dw.com, karinis Australijos sraigtasparnis trims jūreiviams nugabeno maisto ir vandens. Jie buvo dingę beveik tris dienas, tačiau galiausiai jūrininkus pavyko surasti mažoje saloje Mikronezijoje, pirmadienį pranešė Australijos karinis jūrų laivynas.

Vyrai buvo „rasti geros būklės“, teigiama Gynybos ministerijos puslapyje paskelbtame pranešime.

Kaip pranešama, trijulė mažučiu laiveliu leidosi į kelionę, kurios atstumas turėjo apimti 42 km tarp dviejų koralų salų, tačiau jie nuklydo nuo savo kurso ir atsidūrė 190 km į vakarus nuo planuotos vietos ir nebeturėjo degalų.

Tropinėje saloje įstrigę jūreiviai išsigelbėti po to, kai užrašė SOS signalą ant smėlio

Pasiekę Pikeloto salą, kuri tėra 450 m ilgio, vyrai didžiulėmis raidėmis ant smėlio užrašė SOS – visame pasaulyje atpažįstamą nelaimės signalą. Šis sutrumpinimas reiškia „gelbėkite mūsų sielas“ (angl. save our souls).

Jungtinių Valstijų pakrančių apsaugos centras Guame buvo informuotas apie jūreivių dingimą ir organizavo paieškos operaciją. Į pagalbą pasitelktas „HMAS Canberra“ – Australijos karinis laivas, galintis gabenti sraigtasparnius. Jis apylinkėse dislokavo orlaivių gelbėjimo komandas.

Belaukiant kelionės namo

Galiausiai Jungtinių Valstijų ir Australijos gelbėtojai Pikeloto saloje pastebėjo SOS ženklą. Žvalgybinis Australijos sraigtasparnis nusileido saloje, gelbėtojai užmezgė kontaktą su pasiklydusiais jūrininkais.

„HMAS Canberra“ kapitonas Terry Morrisonas savo įgulos reakciją pavadino puikia.

Tropinėje saloje įstrigę jūreiviai išsigelbėti po to, kai užrašė SOS signalą ant smėlio

„Didžiuojuosi visos komandos reakcija ir profesionalumu – mes įvykdėme savo įsipareigojimą užtikrinti saugumą jūroje, nesvarbu, kurioje pasaulio vietoje būtume“, – kalbėjo T. Morrisonas.

Kaip pranešė Australijos kariuomenė, pargabenti vyriškių iš salos išvyko patruliuojantis Mikronezijos laivas.

Tropinėje saloje įstrigę jūreiviai išsigelbėti po to, kai užrašė SOS signalą ant smėlio