Ankstesnis vienos paros naujų atvejų rekordas Lenkijoje buvo užfiksuotas praėjusį savaitgalį, kai šalyje per parą buvo nustatyti 658 nauji infekcijos atvejai.

Bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 48 149, o mirčių – iki 1 738.

Ministerija nurodė, kad iš naujai nustatytų užsikrėtimo atvejų 222 buvo užregistruoti pietiniame Silezijos anglių kasybos regione, kur liga išplito tarp vietos kasyklų darbininkų.


Išvakarėse šalyje buvo patvirtinti 575 nauji COVID-19 atvejai.

Antradienį ryte Lenkijos ligoninėse tebebuvo gydomi 1 859 koronavirusu užsikrėtę pacientai; 65 iš jų reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Bendras pasveikusiųjų skaičius padidėjo iki 35 056, pridūrė Sveikatos apsaugos ministerija.


Lenkijos sveikatos apsaugos ministerija siūlo imtis griežtesnių priemonių šalies vaivadijose, kur daugėja naujų koronaviruso atvejų, antradienį dienraščiui „Dziennik Gazeta Prawna“ sakė šalies sveikatos apsaugos ministras Lukasz Szumowski.

Ministro teigimu, ministerijos rekomendacijos jau perduotos šalies ministro pirmininko administracijai, tai buvo padaryta per paskutinįjį Vyriausybės krizių valdymo komandos posėdį, vykusį penktadienį po pietų. Posėdis buvo sušauktas po to, kai naujų atvejų skaičius augo dvi dienas iš eilės.

Kaip teigia L. Szumowski, sveikatos apsaugos ministerija siūlo imtis griežtesnių priemonių atskirose vaivadijose, kur šiuo metu nustatyta daugiausia COVID-19 atvejų.

„Svarbu nepamiršti, kad turime reikalų su dramatišku atvejų augimu, nauji židiniai fiksuojami darbovietėse, neretai – didelėse“, – akcentuoja ministras.

Nauja tvarka ir ribojimai įpareigos vestuvių organizatorius iš anksto registruoti planuojamų svečių skaičių. Taip pat bus atliekami patikrinimai, padėsiantys užtikrinti, kad nurodytasis svečių skaičius nebūtų viršytas ir būtų paisoma visų sanitarinių reikalavimų.

Šiuo metu tokių švenčių kaip vestuvės dalyvių skaičius neturi viršyti 150, šį skaičių ketinama mažinti.

Komentuodamas reikalavimą iš užsienio grįžusiems asmenims karantinuotis, ministras pabrėžė, jog šis klausimas taip pat svarstomas.

„Galbūt tokiems asmenims bus privalomai atliekamas COVID-19 testas specialiuose punktuose“, – pridūrė L. Szumowski.

Virusas pastaruoju metu paplito ir tarp šalies parlamentarų. Virusu užsikrėtė jau trys senatoriai. Nuspręsta atidėti būsimus Lenkijos parlamento aukštųjų ir žemųjų rūmų posėdžius, tačiau antrąją kadenciją iškovojusio prezidento Andrzejaus Dudos inauguracija vyks kaip planuota.

Inauguracija turi vykti parlamente šį ketvirtadienį, laikantis visų atsargumo priemonių.