Pasak vyriausybės atstovo Stelijo Peco, apie kabineto pertvarką, kuri, kaip manoma, bus nedidelio masto, bus paskelbta vidurdienį vietos (ir Lietuvos) laiku.

„Kalbame apie vyriausybės veiklos gerinimą, mums ruošiantis susidurti su dideliais iššūkiais“, – valstybinei televizijai ERT sakė parlamentaras iš konservatyvios valdančiosios Naujosios demokratijos partijos Kostas Karagunis, atkreipdamas dėmesį į dabartinį turizmo sezoną ir koronaviruso pandemijos keliamą pavojų.

Graikijoje šį mėnesį COVID-19 atvejų skaičius susilygino su rodikliu, pastarąjį kartą užfiksuotu balandį, o pareigūnai tai aiškina perpildytais naktiniais klubais ir visuomeniniais renginiais.

Civilinės saugos agentūros duomenimis, nuo liepos 1 dienos tarp beveik 1,3 mln. atvykusių keliautojų buvo užfiksuota per 340 užsikrėtimo atvejų.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, kabineto pertvarkymas skirtas patobulinti koordinavimą vyriausybėje, valdant Graikijai tenkančią lėšų dalį 750 mlrd. eurų vertės ekonomikos gaivinimo pakete, dėl kurio praėjusį mėnesį susitarė Europos Sąjungos lyderiai.

Pertvarkymo buvo laukiama nuo birželio, kai per vizitą Izraelyje K. Micotakis užsiminė apie „korekcinius veiksmus“ vyriausybėje.

Šiek tiek daugiau nei prieš metus į valdžią atėjusio K. Micotakio partija, remiantis viešosios nuomonės apklausomis, šiuo metu lenkia savo varžoves mažiausiai 14 procentinių punktų.

Anot Graikijos banko, šalies ekonomika šiemet turėtų susitraukti 5,8 proc. – iš dalies dėl koronaviruso pandemijos įtakos pajamoms iš turizmo.