Abu jie pora yra jau 16 metų ir augina pustrečių metukų dukrelę. Vestuvės vyko vyriausybės vadovės rezidencijoje, jose dalyvavo tik šeimos nariai ir artimiausi draugai.

S. Marin, kuri yra jauniausia pasaulyje vyriausybės vadovė, instagrame paskelbė nuotrauką, kurioje spindinti nuotaka balta suknele su gėlių puokšte rankoje stovi šalia savo partnerio.

„Esu laiminga ir dėkinga, galėdama dalytis savo gyvenimu su žmogumi, kurį myliu“, - rašė politikė.

S. Marin pasaulio žiniasklaidos dėmesį patraukė ne tik tuo, kad yra jauniausia Suomijos lyderė per visą šalies istoriją, bet ir tuo, kad yra jauniausia šiuo metu pareigas einanti vyriausybės vadovė pasaulyje. Šiuo požiūriu ji aplenkė Ukrainos premjerą Oleksijų Hončaruką, kuriam dabar yra 35 metai.

S. Marin augo prižiūrima motinos ir jos širdies draugės, ir sakė, kad jos „vaivorykštinė šeima“ parodė jai „lygybės, sąžiningumo ir žmogaus teisių“ svarbą. Viename 2015 metų interviu S. Marin sakė, kad vaikystėje jautėsi „nematoma“, nes negalėjo atvirai kalbėti apie savo šeimos sudėtį.

Ji taip pat sakė, kad jos vaikystė didele dalimi nulėmė jos politinius prioritetus, tarp kurių yra dosnios socialinės apsaugos sistemos ir mažo nelygybės laipsnio išsaugojimas. „Aš kilusi iš neturtingos šeimos ir nebūčiau galėjusi pasiekti sėkmę ir žengti į priekį, jei ne stipri gerovės valstybė ir Suomijos švietimo sistema“, – sakė ji laikraščiui „Helsingin Sanomat“.

Kaip rašo bulvarinis „Iltalehti“ dienraštis, kai Marin buvo dar vaikas, nerimo sutrikimus lėmė su jos šeima sieta „savotiška tylos kultūra“. Laikai buvo kitokie, Suomijos visuomenė nebuvo tokia atvira kitoniškumui, nepripažino netradicinių šeimos formatų.

Per interviu Marin atskleidė, kaip buvo slopinami bet kokie su jos šeima susiję reikalai, pavyzdžiui, mokykloje ar draugų rate: „Prisimenu, kad buvo mūsų šeima, bet dėl man tada nesuvokiamų priežasčių niekas to nenorėjo pripažinti ar apie tai kalbėti“. Politikė teigia, kad jos motina visada ją labai palaikė ir padėjo patikėti, kad ji gali pasiekti visko, ko tik panorės. Ji tapo pirmąja savo šeimoje, įstojusia ir studijavusia universitete.