Po pandemijos atsigaunančioje civilinėje aviacijoje galioja naujos taisyklės – skrydžių metu privaloma dėvėti veido kaukes: bent Europos Sąjungos teritorijoje tai privaloma.

Tačiau taisyklių nori laikytis ne visi.

Penktadienį iš Nyderlandų sostinės Amsterdamo skrydžiui į Ispanijos salą pakilusiame bendrovės KLM lėktuve du vyrai atsisakė laikytis reikalavimo, o netrukus ėmė elgtis agresyviai ir į darbą paleido kumščius.

Salone dėl to kilo panika.

Įgulos nariams juos sulaikyti padėjo kiti keleiviai.

Lėktuvui nusileidus Ibizoje vyrai buvo perduoti vietos policijai.

Liudininkai teigia, kad keleiviai kalbėjo angliškai, su britišku akcentu, jie skrydžio metu vartojo alkoholinius gėrimus.

Nemažai britų į Ispanijos kurortus šiuo metu keliauja per aplinkines valstybes – tam, kad grįžus namo nereikėtų laikytis 14 dienų saviizoliacijos.

Jungtinės Karalystės vyriausybė šį reikalavimą įvedė praėjusį savaitgalį.

Rugpjūčio 1-ąją Anglijoje turėję įsigalioti karantino suvaržymo panaikinimai premjero Boriso Johnsono sprendimu buvo atidėti mažiausiai dar dviem savaitėms.

Kazino, čiuožyklos ir boulingo klubai toliau liks uždaryti bent iki rugpjūčio 15 d.

Vestuvių puotos, kuriose galėtų dalyvauti iki 30 žmonių, negalės vykti. Taip pat negalės vykti renginiai uždarose patalpose, įskaitant masinius susibūrimus sporto salėse ir konferencijų centruose.

Nuo rugpjūčio 8 d. kaukių dėvėjimas bus privalomas ir kitose uždarose patalpose, įskaitant lankymąsi kino teatruose, muziejuose ir maldos vietose. Kaukių dėvėjimas jau privalomas lankantis parduotuvėse ir transporto mazgų (stočių, oro uostų ir kitų) uždarose patalpose.

Karantino metu galiojančių apribojimų pratęsimas bei naujų apribojimų įvedimas siejamas su padidėjusiu užsikrėtimų koronavirusu skaičiumi Anglijoje.