„Apie 3 val. nakties (2 val. Grinvičo laiku) „Boko Haram“ smogikai atakavo Tenanos kaimą ir nužudė dvi moteris ir aštuonis vyrus“, – naujienų agentūrai AFP anonimiškai sakė pareigūnas.

„Jie pagrobė septynis vyrus, taip pat prieš pasitraukdami kaimą apiplėšė ir sudegino“, – pridūrė jis.

Čado ežero regioną, nusėtą salų šalia Nigerio, Nigerijos ir Kamerūno sienų, ilgą laiką purto džihadistų, sieną kertančių iš Nigerijos, atakos.

Vietos prefektas Yacoubas Mahamatas Seitchimis patvirtino ataką, teigdamas, kad į kaimą išsiuntė subprefektą ir policijos pareigūną „pareikšti užuojautos artimųjų šeimoms“.

„Tai yra nepatenkinti vietiniai vaikai, atakuojantys savo pačių tėvus“, – teigė jis, omenyje turėdamas tai, kad „Boko Haram“ vietovėje verbuoja smogikus.

Nuo tada, kai 2009 metais Šiaurės vakarų Nigerijoje prasidėjo „Boko Haram“ sukilimas, žuvo per 36 tūkst. žmonių, o savo namus teko palikti daugiau nei 2 mln. gyventojų. Smurtas išplito į Nigerį, Čadą ir Kamerūną.

Kovą Čado ginkluotosios pajėgos patyrė didžiausią vienos dienos nuostolį, kai Bohomos bazėje, esančioje netoliese Čado ežero, buvo nužudyti 98 kariai.

Į ataką reaguodamas prezidentas Idrissas Deby nuo kovo 31 iki balandžio 3 dienos vykdė puolimą, kurį užbaigęs pareiškė, kad Čado ežero regione „neliko nė vieno džihadisto“.

Tačiau pavieniai smurto atvejai tęsėsi, anksčiau šį mėnesį įvykus „Boko Haram“ atakai, kurios metu žuvo aštuoni Čado kariai.