Anksčiau televizijos kanalas „Tolo News“ informavo apie devynis žuvusiuosius ir maždaug 50 nukentėjusiųjų per Afganistano teritorijos apšaudymą raketomis.

Gautomis žiniomis, Pakistano pajėgos paleido ugnį po dviejų šalių kariškių susirėmimų pasienyje tarp Pakistano Čamano miesto ir Afganistano Spin Boldako apskrities, kur susitelkė daug žmonių, norinčių kirsti sieną Eid al-Adhos proga. Šįmet ši šventė pažymima liepos 30-rugpjūčio 1 d. d.

Sienos perėja abiejų šalių piliečiams turėjo būti atidaryta ketvirtadienį, bet planas nebuvo įgyvendintas. Todėl prie sienos susirinko pasipiktinusių žmonių minios. Pasak Pakistano pareigūnų, pasienyje buvo sudegintos kelios vyriausybinės įstaigos. Savo ruožtu Kandaharo provincijos gubernatorius pareiškė, kad tarp 80 nukentėjusiųjų yra moterų ir vaikų.

„Jeigu Pakistano pajėgos tęs raketų smūgius Afganistano teritorijai, jos sulauks atsakomojo Afganistano armijos smūgio“, - sakoma Afganistano gynybos ministerijos pareiškime. Apie sužeistųjų sveikatos būklę ir kitas incidento detales nepranešama.

Kaip pranešė „Tolo News“, remdamasis Afganistano gynybos ministerija, Pakistano kariškiai liepos 30 d. apšaudė Spin Boldako apskrities gyvenamuosius rajonus.