Incidentas įvyko ketvirtadienį vakare Sangės kaime netoli Uvyros miesto Pietų Kivu provincijoje. Šiame regione pastaruoju metu buvo kilę piktų protestų prieš kariuomenę.

„Atsakingas asmuo yra girtas FARDC (Kongo DR ginkluotųjų pajėgų) narys, pašovęs mažiausiai 20 civilių, atsidūrusių jo kelyje“, – sakė vienas Uvyros prokuroras.

Kariuomenės atstovas Uvyroje Dieudonne'as Kasereka sakė, kad „žuvusių yra 13“, ir pridūrė, kad įtariamas šaulys pabėgo ir tebėra ginkluotas.

„Teritorijoje yra kariuomenės delegacija ir Jungtinių Tautų komanda, kad nuramintų gyventojus, rengusius demonstracijas prieš kariuomenę“, – aiškino jis.

Įtūžę gyventojai užblokavo tą teritoriją kertančią 5-ąją automagistralę medžių šakomis ir degančiomis padangomis.

Jie taip pat sudėjo 12 nužudytųjų kūnus, suvyniotus į drobules, vienoje judrioje sankryžoje, blokuodami eismą, naujienų agentūrai AFP pasakojo keli įvykio liudininkai.

Sangės bendruomenės lyderis Ndaburwa Rukalisa (Nduburva Rukaliza) sakė, kad karys priklausė šalimais besibazuojančiam FARDC 122-ajame batalionui ir nusikaltimą įvykdė būdamas „girtumo būklės“.

Seniūnas pridūrė, kad devynių hospitalizuotų žmonių būklė „kritinė“.

Įvykių liudininkai patvirtino pirminę informaciją, kad aukų yra dvylika. Vienas teismų sistemos šaltinis sakė, kad tarp žuvusiųjų yra dvimetė mergytė.

Sangė yra už 80 km nuo Bukavu, Pietų Kivu provincijos sostinės.

Minėtas plentas veda iš Uvyros, antrojo pagal dydį provincijos miesto, iki sienos su Burundžiu.