Gaisras kilo ketvirtadienį vėlai vakare miško parke Prancūzijos pietvakariuose esančiame Anglė, kurio paplūdimiai šiauriau Bjarico traukia banglentininkus iš viso pasaulio.

Padėtį apsunkino aukšta oro temperatūra, siekusi beveik 42 laipsnius Celsijaus.

Gaisrai išdegino 165 ha teritoriją.

„Gaisras suvaldytas, padėtis, palyginti su praėjusia naktimi, pagerėjo, tačiau dar teberusena du ar trys židiniai, todėl vis dar esama pavojaus, kad ugnis gali vėl įsiplieksti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Anglė meras Claude'as Olive'as.

Vietos prefektūra pranešė, kad liepsnos visiškai sunaikino 11 namų, dar penki pripažinti nebetinkami gyventi. Šešiolikai žmonių, tarp jų vienam ugniagesiui ir keliems policininkams, prireikė medikų pagalbos dėl apsinuodijimo dūmais.

Aistrūs dūmai apgaubė miestą, 130 ugniagesių kovojant su gaisru, kurio priežastis kol kas nenustatyta, sakė meras.

Ugnis sparčiai išplito tankiame pušyne. Šiame rajone, kaip ir beveik visoje Prancūzijos Baskijoje, šią vasarą itin sausa.

„Mano gatvės pabaigoje liepsnos artėjo prie namų, ir jos buvo labai didelės – visi šokome į savo automobilius“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo vienas vietos gyventojas.

Anksčiau šią savaitę pietų ir vidurio Prancūzijoje kilo dar keli gaisrai, prasidėjus kasmetiniam gaisrų sezonui, kuris, kaip įspėja pareigūnai, gali būti itin sudėtingas dėl sausros ir kaitros.

Pernai Prancūzijoje gaisrai išdegino daugiau kaip 6 tūkst. ha žemės.