Ankstesnis per parą nustatytų COVID-19 atvejų rekordas buvo užfiksuotas ketvirtadienį, testais patvirtinus 615 atvejų.

Sveikatos apsaugos ministerija savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad koronaviruso epidemija per pastarąją parą taip pat pareikalavo septynių žmonių gyvybių.

Bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 45 688, o mirčių – iki 1 716.

Ministerija nurodė, kad iš naujai nustatytų užsikrėtimo atvejų 227 buvo užregistruoti pietiniame Silezijos anglių kasybos regione, kur liga išplito tarp vietos kasyklų darbininkų.

Centrinėje Mazovijos vaivadijoje, kuriai priklauso sostinė Varšuva, buvo nustatyti 104 nauji COVID-19 atvejai.

Dar 77 COVID-19 atvejai nustatyti kaimyninėje Mažosios Lenkijos vaivadijoje, kuriai priklauso istorinis Krokuvos miestas ir populiarus kalnų kurortas Zakopanė.

Naujausiomis koronavirusinės infekcijos aukomis tapo keturi vyrai, kurių amžius – nuo 59 iki 80 metų, ir trys moterys, kurių amžius – nuo 79 iki 91 metų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Taip pat nurodoma, kad dauguma šių pacientai sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Ankstesnę dieną Lenkija buvo pranešusi apie 15 koronavirusu užsikrėtusių pacientų mirčių, o trečiadienį liga pareikalavo 12 gyvybių.

Ketvirtadienį ryte Lenkijos ligoninėse tebebuvo gydomi 1 778 koronavirusu užsikrėtę pacientai; 72 iš jų reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Bendras pasveikusiųjų skaičius padidėjo iki 33 987, pridūrė Sveikatos apsaugos ministerija.

Lenkija buvo tarp Europos Sąjungos narių, kurios pirmosios įsivedė griežtus suvaržymus, siekdamos neleisti išplisti naujajam koronavirusui. Šalis uždarė savo sienas atvykėliams iš užsienio, sustabdė mokyklų darbą ir paragino gyventojus likti namuose.

Vyriausybės atstovas Piotras Mulleris sakė, kad Varšuva svarsto galimybę per tris ateinančias savaites įvesti privalomą karantiną atvykėliams „iš kai kurių Europos Sąjungos ir ne ES šalių“, įskaitant Ispaniją.

Pandemija privertė Lenkiją daugiau kaip mėnesiui atidėti prezidento rinkimus, turėjusius vykti gegužės 10-ąją.

Per birželio 28-ąją ir liepos 12-ąją surengtus abu rinkimų ratus galiojo reikalavimas dėvėti kaukes, naudotis rankų dezinfekuojamosiomis priemonėmis ir laikytis socialinio atstumo. Per įtemptą balsavimą konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) remiamas prezidentas Andrzejus Duda užsitikrino antrą kadenciją, nedidele persvara laimėjęs prieš liberalių pažiūrų varžovą.

Vokietijoje – beveik 900 naujų infekcijos atvejų

Vokietijoje naujų koronaviruso atvejų skaičius išlieka aukštas. Praėjusią parą virusas patvirtintas 870 asmenų, penktadienį skelbia Roberto Kocho institutas (RKI).

Nuo pandemijos pradžios koronavirusas nustatytas 208 698 asmenimis.

Ketvirtadienį Vokietija pranešė apie 902 naujus infekcijos atvejus. Tai buvo didžiausias liepos mėnesio rodiklis.

RKI didėjančius skaičius aiškina žmonių atsipalaidavimu.

Covid-19 iki šiol Vokietijoje nusinešė 9 141 žmogaus gyvybę.

Italijoje užsikrėtimo atvejų skaičius – didžiausias per beveik du mėnesius

Italijoje pastarąją parą nustatyti 386 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai – didžiausias per 24 valandas išaiškintų infekuotųjų skaičius nuo birželio 5 d. Tokius duomenis ketvirtadienį pateikė Sveikatos apsaugos ministerija.

Per pastarąją parą Italijoje koronaviruso aukomis tapo dar trys žmonės, tad bendras mirusių infekuotųjų skaičius išaugo iki 35 132.

Iš viso nuo pandemijos pradžios šalyje Covid-19 buvo nustatytas 247 158 žmonėms.

Pasak Aukščiausiojo sveikatos instituto vadovo Silvio Brusaferro, anksčiau vidutinis užsikrėtusiųjų amžius viršijo 70 metų, o dabar jis sudaro apie 40 metų. Jis taip pat pažymėjo, kad 30 proc. visų užsikrėtusiųjų, kuriems koronavirusas buvo diagnozuotas liepos 6-19 dienomis, yra besimptomiai infekcijos nešiotojai.