Tačiau J. Asselbornas pasisakė prieš stojimo derybų su Turkija nutraukimą. „Vietos valdžios rinkimai praėjusiais metais parodė, kad šalyje yra didelis demokratinis judėjimas. Mes turime suteikti viltį šiems žmonėms“, - sakė jis. Stojimo derybos su Turkija prasidėjo 2005-aisiais, tačiau šiuo metu yra sustabdytos.

Kalbėdamas apie ginčą dėl ES prieglobsčio politikos, J. Asselborbnas pareiškė esąs už privalomas pabėgėlių padalijimo ES kvotas. „Būtinai reikalinga, kad pabėgėliai ateityje Europos Sąjungoje būtų padalijami pagal privalomas kvotas, - kalbėjo ministras. – Negali būti taip, kad pabėgėlius priima tik keturios-šešios šalys, o kitos šalys išvengia atsakomybės labiau finansiškai remdamos pasienio apsaugos priemones. Nesąmonė yra šis vadinamas lankstus solidarumas, kuris leidžia visiems daryti ką panorėjus. Tada galiausiai niekas nenori priimti pabėgėlių“. J. Asselborbnas pridūrė šiuo klausimu esąs pesimistas.

Europos migracijos ir prieglobsčio politikos reforma jau kelerius metus beveik nejuda iš vietos. Daigiausiai nesutarimų kelia prieglobsčio prašytojų padalijimas. Tokios šalys, kaip Vengrija, Čekija ir Austrija priešinasi privalomoms pabėgėlių kvotoms.