„Ir toliau rekomenduosime rudenį dirbti iš namų, jei tai yra įmanoma. Nors tie, kuriems reikia sugrįžti į darbą, gali dirbti ir darbe“, – teigė Visuomenės sveikatos agentūros epidemiologas Andersas Tegnellis.

Darbdaviai savo ruožtu turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad, ilgą laiką dirbdami per atstumą, darbuotojai gali susidurti su tam tikrais psichologiniais sunkumais, teigė pareigūnas.

A. Tegnellis taip pat pabrėžė, kad reikėtų sąmoningai laikytis saugaus atstumo, taip pat ir važiuojant viešuoju transportu.

Ir Švedijos sveikatos bei socialinių reikalų ministrė, ir A. Tegnellis teigė, kad kol kas nėra aišku, kokia bus tolesnė koronaviruso situacija šalyje.

Ketvirtadienio duomenimis, bendras Švedijoje užregistruotų su COVID-19 siejamų mirčių skaičius pasiekė 5 739, o užsikrėtimo koronavirusu atvejų šalyje nuo protrūkio pradžios fiksuojama maždaug 80 100.

Atstovai teigė, kad Švedijos ligoninių intensyvios terapijos skyriuose šiuo metu yra 40 žmonių. „Skaičiai po truputį mažėja, palyginus su ankstesniu laikotarpiu“, – teigė A. Tegnellis.