JK vyriausieji medicinos pareigūnai teigė, kad mokslininkų paskelbti duomenys dabar rodo, jog „7–9 ligos dieną užsikrėtę asmenys dar gali užkrėsti kitus“.

„Dėl šiuo metu esančio rizikos lygio izoliacijos laikotarpį reikia ilginti nuo 7 iki 10 dienų“, – teigė jie, o ministrai paskelbė užuominų apie galimas naujas priemones, kuriomis sieks suvaldyti COVID-19 plitimą.

Savaitgalį JK įvedė privalomą 14 dienų saviizoliaciją visiems iš Ispanijos, populiariausios turistų iš Anglijos atostogų krypties, atvykstantiems žmonėms.

Premjeras Borisas Johnsonas gyventojus perspėjo dėl „antrosios bangos“ Europoje, o sveikatos sekretorius Mattas Hancockas ketvirtadienį teigė, kad vyriausybė tokias pačias priemones, kokios buvo pritaikytos iš Ispanijos atvykstantiems keliautojams, prireikus, paskelbs ir kitoms šalims.

Naujausi duomenys rodo, kad trečiadienį JK per parą COVID-19 buvo patvirtinta 753 žmonėms.

JK yra koronaviruso labiausiai paveikta valstybė Europoje, iš viso užregistravusi beveik 46 tūkst. mirčių.

Ketvirtadienį Nacionalinis statistikos biuras paskelbė, kad Anglijoje pirmą šių metų pusmetį didesnis nei statistinis vidurkis mirčių skaičius be pertraukos fiksuojamas ilgiau nei bet kurioje kitoje Europos šalyje.