Tūkstančiai žmonių jau tris savaites rengia mitingus neturtingiausios Europos Sąjungos narės Bulgarijos sostinėje ir kituose miestuose. Šios protesto akcijos yra didžiausios per pastaruosius kelerius metus.

Nuo vėlyvo trečiadienio protestuotojai įrengė keletą palapinių prie Erelių tilto, vienos judriausių sankryžų Sofijos centre, taip pat prie vyriausybės būstinės.

Vienas iš protesto organizatorių Nikolajus Hadžigenovas visuomeniniam radijui BNR sakė, kad eismo blokavimas ir kitos pilietinio nepaklusnumo akcijos bus tęsiamos tol, kol ministras pirmininkas Boiko Borisovas pasitrauks iš pareigų.

„Borisovas mūsų nesiklauso. Nepuoselėjame jokių tokių iliuzijų, todėl turime jį nuversti jėga“, – teigė N. Hadžigenovas.

Policija kol kas nesikišo ir nemėgino pašalinti palapinių.

Į trečiadienio vakarą vykusį mitingą prie vyriausybės būstinės buvo susirinkę daugiau nei 5 000 žmonių, skandavusių: „Atsistatydink!“

Dar šimtai žygiavo centro prospektu, jungiančiu vyriausybės pastatą su Erelių tiltu, blokuodami eismą visą trečiadienį.

B. Borisovas, kurio trečioji kadencija baigiasi 2021 metų kovą, atsisako palikti postą.

Vėlai trečiadienį „Facebook“ parašytoje žinutėje jis paragino „neuždaryti sankryžos, kad nebūtų sutrikdytas normalus žmonių gyvenimas“.

„Kitąmet vyks rinkimai. Kas juos laimės, tas ir valdys. Tai yra demokratija“, – pabrėžė jis.

Remiantis nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Korupcijos suvokimo indeksu, Bulgarija, prieš 13 metų įstojusi į ES, lieka korupcijai neatspariausia bloko valstybė.