Tokį pareiškimą interviu televizijai „Penktasis kanalas“ padarė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretoriaus pavaduotojas Serhijus Krivonosas. Jis sakė jau kreipęsis šiuo klausimu į Užsienio reikalų ministeriją.

„Svarstoma, kokiu būdu [tai padaryti]... Pirmiausia tai sustiprintų normalius Ukrainos ir Baltarusijos santykius, suteiktų postūmį gerinti santykius. Ir tai užkirstų kelią mūsų priešų norui naudoti kaimynų teritoriją kaip placdarmą veiksmams prieš mūsų šalį“, – sakė S. Krivonosas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu pranešė, kad „galimos ekstradicijos ar kitų teisinių veiksmų klausimus spręs atitinkamos teisėsaugos ir specialiosios institucijos“.

Ministerijos atstovės Katerynos Zelenko ketvirtadienį paskelbtame komentare pažymima, kad URM atidžiai stebi situaciją.

Baltarusija ketvirtadienį pranešė pradėjusi baudžiamąjį tyrimą dėl ankstesnę dieną sulaikytų įtariamų Rusijos samdinių numanomo sąmokslo įvykdyti „teroro aktų“ artėjant prezidento rinkimams, taip pat nurodė, kad ieško dešimčių kitų galbūt šalyje esančių kovotojų.

Trečiadienį Baltarusijos saugumo tarnybos sulaikė netoli Minsko 32 Rusijos piliečius, kaip manoma, priklausančius Rusijos privačiai karinei kompanijai „Vagner“. Dar vienas Rusijos pilietis buvo areštuotas šalies pietuose.

Baltarusijos saugumo tarybos vadovas Andrejus Ravkovas sakė, kad yra iškelta baudžiamoji byla ir kad sulaikytiesiems ketinama pateikti kaltinimus dėl rengimosi įvykdyti „teroro aktų“.