Federaliniais sveikatos duomenimis, per pastarąsias 24 valandas užfiksuoti 52 123 nauji užsikrėtimo atvejai, bendrą infekcijų skaičių kilstelėję iki beveik 1,6 mln. Per tą patį laikotarpį dėl su COVID-19 susijusių priežasčių mirė 775 žmonės, bendrą aukų skaičių išauginę iki beveik 35 tūkst.

Nors tokiuose dideliuose miestuose, kaip Naujajame Delyje ar Mumbajuje užsikrėtimo atvejų skaičius mažėja, patvirtinamų atvejų skaičius smarkiai auga kaimo vietovėse ir kelia nerimą ekspertams, kurie baiminasi, kad ten esančios silpnos sveikatos priežiūros sistemos negebės atlaikyti antplūdžio.

Indija yra trečia labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė, kurią lenkia tik Jungtinės Valstijos ir Brazilija. Joje patvirtinta dvidešimt kartų daugiau atvejų nei Kinijoje, kuri populiacijos dydžiu yra panaši į Indiją ir kurioje virusas buvo pirmą kartą pastebėtas praėjusių metų pabaigoje.

Atskiru pranešimu Naujasis Delis paskelbė, kad netrukus pradės trečią karantino priemonių, įvestų siekiant suvaldyti viruso plitimą, švelninimo etapą. Nuo rugpjūčio 1 dienos bus atšaukta naktinė komendanto valanda, bus leista atsidaryti sporto salėms, tačiau uždaromis išliks mokyklos, kino teatrai ir barai.