Indija yra trečia labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė po Jungtinių Valstijų ir Brazilijos. Joje užfiksuota beveik 1,5 mln. užsikrėtimo atvejų, tačiau ekspertai anksčiau yra sakę, kad dėl mažų testavimo apimčių tikrasis atvejų skaičius gali būti daug didesnis.

Mumbajaus valdžios institucijų nurodymais buvo tiriami 6 936 atsitiktine tvarka atrinktų žmonių kraujo mėginiai. Tyrimo rezultatai parodė, kad viruso antikūnų turi 57 proc. lūšnynų gyventojų ir tik 16 proc. už lūšnynų ribų gyvenančių asmenų.

Mumbajuje, apie 40 proc. kurio populiacijos gyvena lūšnynuose, patvirtinta kiek daugiau nei 110 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir per 6 tūkst. mirčių.

Apie 20 mln. gyventojų turinčiame mieste yra įsikūręs didžiausias Indijoje Daravio lūšnynas, kuriame gyvena apie 1 mln. žmonių.

Koronavirusas Indijoje

Tačiau mirčių skaičius besiplečiančiame lūšnyne drastiškai neišaugo – vietos pareigūnai teigia, kad jų agresyvios pastangos suvaldyti viruso plitimą buvo veiksmingos.

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad besimptomiai atvejai „greičiausiai sudaro didelę visų infekcijų dalį“, ir tai, jog viruso mirštamumas tikriausiai yra „labai žemas“.

Mumbajaus gyventojų tyrimas atliktas praėjus savaitei po to, kai šalies vyriausybės užsakymu atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad 20 mln. gyventojų turinčioje Indijos sostinėje Naujajame Delyje koronavirusu persirgo vienas iš keturių žmonių.