„[Prašymą] jau pasirašė Svetlana Aleksijevič ir Vladimiras Cesleris“, – nurodoma V. Babarykos tinklapyje paskelbtame pranešime.

Išvakarėse rinkimų štabo atstovė Marija Kolesnikova paragino garsenybes laiduoti už buvusį „Belgazprombank“ vadovą ir jo sūnų Eduardą, suimtus ekonominių nusikaltimų byloje.

„Norėtume paprašyti visų neabejingų, visų, kas tiki Viktoru ir Eduardu, laiduoti už juos, kad jiems būtų pakeista taikoma kardomoji priemonė“, – sakė A. Kolesnkikova, paraginusi užpildyti atitinkamą prašymą ir nusinešti jį į Valstybės saugumo komitetą (KGB).

Birželio 18 dieną, artėjant prezidento rinkimams Baltarusijoje, V. Babaryka ir jo sūnus Eduardas buvo sulaikyti ir uždaryti į KGB areštinę. Tyrėjai įtaria, kad „Belgazprombank“ buvo sukurta nusikalstama grupė.

Dabartinio prezidento Aleksandro Lukašenkos oponentas kaltinamas kaltinamas kyšio davimu ir ėmimu, mokesčiu vengimu bei neteisėtai gautų lėšų legalizavimu. Iš viso šioje byloje figūruoja apie 30 žmonių, įskaitant šešis „Belgazprombank“ valdybos narius.

Šalies Generalinė prokuratūra neseniai paskelbė, kad sulaikytam politikui buvo pareikšta naujų kaltinimų.

S. Aleksijevič – pirmoji Nobelio premiją pelniusi baltarusių rašytoja – tarptautinį pripažinimą pelnė jaudinančiais pasakojimais apie Černobylio katastrofą ir Antrąjį pasaulinį karą.

V. Cesleris yra garsus Baltarusijos menininkas ir dizaineris.