Taip pat nuspręsta drausti nesveiko maisto produktams taikyti „du už vieno kainą“ akcijas, reklamuoti nesveiką maistą televizijos transliacijų metu iki 21 val., svarstoma ant alkoholio etikečių klijuoti specialius kalorijų lipdukus.

Tai ne pirmas kartas, kai JK vyriausybė imasi kovoti su minėta problema, tačiau šiuo pandemijos laikotarpiu ji tapo dar aktualesnė.

Tyrimai rodo, kad beveik aštuoni procentai kritinės būklės COVID-19 pacientų, gydomų intensyvios terapijos skyriuje, kenčia nuo smarkaus nutukimo, nors tokių žmonių dalis visuomenėje šiaip atitinka tris procentus.

Dviejų trečdalių visų JK suaugusių gyventojų svoris yra didesnis nei nustatytas sveikas svoris. Remiantis vyriausybės pateiktais duomenimis, 36 proc. visų šalies gyventojų turi antsvorio, o 28 proc. yra nutukę.
„Numesti svorio yra itin sunku, tačiau imdamiesi nedidelių pokyčių galime pasijusti sveikesni ir geresnės formos“, – teigė premjeras Borisas Johnsonas.

Paskelbus „Geresnės sveikatos strategijos“ planus, Dauningo gatvė prie projekto prisidėjo tviterio paskyroje pasidalydama vaizdo įrašu, kuriame B. Johnsonas vedžioja savo šunį ir kalba apie savo paties sunkumus kovojant su antsvoriu.

Anksčiau premjeras kritikavo valdžios bandymus įvesti tam tikrą svorio priežiūrą, tačiau šįkart jis tvirtino, kad programa nevers veiksmų imtis per prievartą, nebus pagrįsta „vadovavimu ar auklėjimu“.

Pirmadienį paskelbta ir dar viena galima priemonė – žadama naikinti saldumynų stendus parduotuvėse prie kasos.

„Public Health England“ atliktas tyrimas parodė, kad mirties užsikrėtus koronavirusu tikimybę nutukimas padidina 40 proc.