„Buvo užkirstas kelias teroristinės organizacijos nario, planavusio įvykdyti teroro aktą vienoje iš masinio žmonių susibūrimo vietų Maskvoje, veiklai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino FSB atstovai.

Pasak jų, prie sostinės Chimkų priemiesčio apleistų garažų buvo rastas įtartinas vyras, apšaudęs iš automatinio ginklo jį sulaikyti mėginusius pareigūnus.

„Per atsakomuosius veiksmus nusikaltėlis buvo neutralizuotas (patyrė mirtinų sužalojimų)", – nurodė specialiosios tarnybos atstovai.

Apžiūrint įvykio vietą pas šį vyrą, kurio tapatybė nebuvo paskelbta, buvo rastas automatas, trys šovinių dėtuvės ir trys granatos.

FSB teigimu, per kratą nusikaltėlio nuomotame bute buvo rasta įrodymų, kad jis palaikydavo ryšius su Sirijos teroristais ir ruošėsi surengti šaudynes Maskvoje.

Lig šiol nustatyta, kad nukautasis yra vienos iš Vidurio Azijos šalių pilietis, gyvenęs sostinėje nuomotame bute.

„Be to, Pamaskvėje buvo sulaikytas jo brolis, kuris per savo pažįstamus kelias dienas ieškojo pastarojo, kad neleisti giminaičiui išvykti į Siriją ir dalyvauti Rusijoje uždraustos teroristinės organizacijos veikloje“, – pažymėjo FSB atstovai.

Jie pridūrė, jog šiuo metu ieškoma galimų teroristo bendrininkų.

Tuo metu Tyrimų komiteto atstovė Olga Vradij pranešė, kad iškelta baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo į teisėsaugos pareigūno gyvybę; ruošiamasi atlikti kelias ekspertizes.