Malaizijos šiaurinių Kedos ir Perliso valstijų pakrančių apsaugos vadas Mohamadas Zawawi Abdullah sakė, kad 27 metų vyras vardu Noras Hossainas policijos buvo sulaikytas po to, kai atplaukė iki kurortinės Langkavio salos.

„Remiantis policijos turima informacija, nelegalus rohinjų migrantas iššoko iš laivo, kuriame buvo 24 kiti žmonės, ir teigia, kad jam vieninteliam pavyko saugiai nuplaukti iki kranto“, – sakė pareigūnas.

Pradėta paieškos ir gelbėjimo operacija. Kitas pareigūnas agentūrai AFP sakė, jog kol kas nerasta nei kūnų, nei išgyvenusiųjų. Taip pat kol kas neaišku, kas nutiko.

Daugelis rohinjų bėga į musulmonų dominuojamą Malaiziją, kad išvengtų persekiojimo daugiausia budistų gyvenamame Mianmare. Tačiau Malaizijos valdžia dėl koronaviruso plitimo pastaraisiais mėnesiais imasi priemonių stabdyti atvykėlių srautą.

Daugelis iš daugiau nei 700 tūkst. rohinjų, kurie prieš trejus metus pabėgo iš Mianmaro vengdami susidorojimo, mėgina išvykti iš perpildytų pabėgėlių stovyklų Bangladeše ir laivais plaukia į Malaiziją ar kaimyninę Indoneziją.