Sprogmenų prikrautas motociklas sprogo daržovių turguje itin nestabiliame Ras al-Aino miestelyje. Per sprogimą buvo sužaloti mažiausiai 19 žmonių, nurodė stebėtojai.

Tokie sprogimai yra dažnas reiškinys šiame miestelyje, kurį anksčiau kontroliavo kurdų pajėgos, o pernai spalį perėmė turkai ir jų sąjungininkai Sirijoje.

Turkijos gynybos ministerija dėl sekmadienio išpuolio apkaltino JAV remiamus Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG), kurie vis dar kontroliuoja didelę dalį Sirijos šiaurės rytų.

Nepaisant svaraus YPG vaidmens JAV vadovaujamoje kampanijoje siekiant išstumti „Islamo valstybę“ iš Šiaurės ir Rytų Sirijos, Ankara ir toliau kovoja su šia grupe, kurią laiko nuo 1984 metų mirtinį sukilimą Pietryčių Turkijoje tęsiančios Kurdistano darbininkų partijos (PPK) atšaka.

„Teroristinė organizacija PKK/YPG dar kartą kėsinosi į nekaltus civilius“, – tviteryje nurodė ministerija.

Per savo paskutinį puolimą prieš YPG Ankara pernai nustatė vadinamąją „saugią zoną“, besidriekiančią palei 120 km sieną, įskaitant ir Ras al-Aino miestelį. Tačiau šioje zonoje dažnai įvyksta sprogimų ir kitokių išpuolių.

Praėjusią savaitę sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo keturi ir buvo sužeista 10 žmonių.