Žmonės rinkosi prie Chabarovsko krašto administracijos pastato V. Lenino aikštėje, kur skandavo šūkius palaikydami S. Furgalą. Po to, nešini plakatais ir vėliavomis bei mušdami būgnus, jie nužygiavo miesto gatvėmis iki savivaldybės, o vėliau vėl susirinko prie krašto administracijos pastato.

Policijos duomenų apie protestuotojų skaičių kol kas nėra, tačiau, savivaldybės duomenimis, protestavo 6 500 žmonių. Praeitą šeštadienį buvusį gubernatorių palaikyti susirinko 10 000 gyventojų.

Chabarovsko krašte nesankcionuoti mitingai dėl S. Furgalo suėmimo vyksta nuo liepos 11 d. Valdžios institucijos perspėja, kad, nepaisydami draudimo rinktis į masinius renginius ir nesilaikydami saugaus atstumo nuo kitų, žmonės rizikuoja užsikrėsti koronavirusu.

Akcijos, skirtos palaikyti buvusį Chabarovsko krašto gubernatorių, buvo surengtos ir kituose Rusijos Tolimųjų Rytų miestuose.

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl S. Furgalo atleidimo dėl prarasto pasitikėjimo. Laikinuoju regiono vadovu buvo paskirtas Michailas Degteriovas, Valstybės Dūmos Fizinio lavinimo, sporto, turizmo ir jaunimo reikalų komiteto narys.

S. Furgalas buvo suimtas dėl įtarimų dalyvavus organizuojant verslininkų nužudymus ir pasikėsinimus nužudyti Chabarovsko krašte ir Amūro srityje 2004-2005 m.