Konservatyvių pažiūrų premjeras praeitą savaitę paprašė atsistatydinti trijų svarbių ministrų, reaguodamas į kaltinimus, kad jie yra susiję su neskaidriais verslo interesais.

Pastarosiomis savaitėmis tūkstančiai demonstrantų vakarais išeidavo į gatves protestuoti prieš korupciją ir raginti imtis pokyčių bei atsisakyti vyriausybės favoritizmo verslo oligarchų atžvilgiu

„Priėmėme tris atsistatydinimus“ – finansų, ekonomikos ir vidaus reikalų ministrų, po valdančiosios koalicijos pasitarimo sakė B. Borisovas.

Jis pridūrė, kad taip pakeis turizmo ministrę, o dabartinis sveikatos apsaugos ministras perims finansų ministro porfelį.

Trečiadienio vakarą demonstrantai, reikalavę, kad atsistatydintų tiek B. Borisovas, tiek generalinis prokuroras, sostinėje Sofijoje užblokavo septynias svarbias sankryžas. Protestai taip pat vyko ir kituose Bulgarijos miestuose.

B. Borisovas pakartojo liksiantis poste iki mandato pabaigos ateinančių metų kovą, bet nesieksiantis naujos kadencijos.

„Jau esu tai aiškiai pasakęs. Po šios kadencijos vadovausiu savo partijai ir stiprinsiu jos struktūras“, – kalbėjo jis.

Tikimasi, kad kabineto pertvarkymą parlamentas patvirtins penktadienį.

B. Borisovas taip pat pažadėjo parengsiantis finansinių, socialinių ir ekonominių priemonių paketą koronaviruso padariniams švelninti.

Neturtingiausia Europos Sąjungos narė kol kas išvengė sveikatos apsaugos krizės, bet sušvelninus griežtus karantino suvaržymus koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų pagausėjo.

Septynis milijonus gyventojų turinčioje šalyje iki šiol patvirtinta mažiau kaip 10 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 320 pacientų mirčių, bet ketvirtadienį Bulgarijoje buvo užfiksuotas rekordinis per parą nustatytų COVID-19 atvejų skaičius (330) nuo pandemijos pradžios.