Pelno nesiekiančio Antikorupcijos veiksmų centro vadovas Vitalijus Šabuninas „Facebook“ paskelbė savo vienaukščio namo apgadinto interjero ir įgriuvusio stogo nuotraukų.

„Niekas nenukentėjo“, – pažymėjo Kijeve dirbantis aktyvistas ir pridūrė, kad jo paties, žmonos ir vaikų tuo metu nebuvo namuose, o jo tėvams pavyko ištrūkti.

V. Šabuninas kol kas nieko neapkaltino dėl gaisro, bet sukritikavo Ukrainos valdžią dėl nesugebėjimo „apsaugoti visuomenės aktyvistų“.

Iškart po incidento žurnalistams nepavyko su juo susisiekti.

Policija pranešė pradėjusi baudžiamąjį tyrimą, pridurdama, kad gaisras kilo sostinės apylinkėse esančiame Hnidyno kaime.

Buvęs aktorius ir komikas Volodymyras Zelenskis pernai ateidamas į valdžią žadėjo imtis plačių politinių pokyčių bei pažaboti korupciją šalyje.

2018 metų lapkritį ukrainiečių antikorupcijos aktyvistė Kateryna Handziuk, ant kurios užpuolikai išpylė apie litrą rūgšties, mirė po kelių atliktų operacijų.

Mirus K. Handziuk dėmesio centre atsidūrė dešimtys užpuolimų prieš Ukrainos kovotojus su korupcija.

Tiek Europos Sąjunga, tiek Jungtinės Valstijos atakas prieš aktyvistus pavadino nepriimtinomis ir paragino valdžios institucijas patraukti kaltininkus atsakomybėn.