Berniukai, kurių vienam dešimt, o kitam – treji, per incidentą antradienį nenukentėjo, tačiau galėjo prisikvėpuoti dūmų, skelbia Prancūzijos žiniasklaida.

Filmuotoje dramatiškos gelbėjimo operacijos medžiagoje matoma, kaip iš trečio aukšto išmetamas trimetis, o pro langą į lauką veržiasi juodi dūmai, liepsnos jau buvo apėmusios gretimą balkoną. Apačioje buvusiems žmonėms klykiant iš siaubo, pro langą žemyn iššoko ir vyresnysis berniukas, skelbia „The Guardian“.

Abu vaikai kartu su dar septyniolika daugiabučio gyventojų šiuo metu ligoninėje, teigia vietos žiniasklaida. Keturi iš iššokusius vaikus sugavusių praeivių taip pat medikų rankose, aiškinamasi, ar jiems nelūžo kaulai.

25 metų studentas Athoumani Walidas, kuriam begaudant vaikus lūžo riešas, pasakoja išgirdęs riksmus ir pamatęs netoliese liepsnojantį gaisrą, tad suskubo į pagalbą. Prie jo prisidėjo dar keturi ar penki žmonės.


„Tikrai nežinojome, ką daryti. Galvojome, kad reikia laužti buto duris, tačiau tai buvo neįmanoma“, – prisimena jaunas vyras.

Apačioje stovintys žmonės pradėjo raginti berniukus šokti, žadėjo juos pagauti. Nors iš pradžių ir nerimavo, ar pavyks pagauti mažamečius, „jiems iššokus, bet kokie nuogąstavimai dingo“.

„Svarbiausia buvo juos pagauti“, – sako A. Walidas.

A.Walido teigimu, jis viliasi, kad ši graži gelbėjimo operacija padės pagerinti Grenoblio miesto Villeneuve rajono įvaizdį. Čia gyvena itin daug imigrantų.

„Visi sako, kad čia labai sudėtingas rajonas, tačiau vakar diena visiems turėjo įrodyti, kad čia žmonės rūpinasi vieni kitais, mes skubame vienas kitam į pagalbą“, – tvirtina jaunas vyras.

Meras Ericas Piolle pasidžiaugė gražiu ir drąsiu vietos gyventojų poelgiu ir akcentavo „miestui būdingą solidarumo ir tarpusavio pagalbos tradiciją“.

2018 metų gegužę imigrantas iš Malio išgelbėjo balkone kybantį mažametį, už tokį drąsų poelgį jam buvo suteikta Prancūzijos pilietybė. 22 metų Mamoudou Gassamos poelgis buvo nufilmuotas.