Tyrimo metu buvo analizuojami 21 387 Delio gyventojų kraujo mėginiai. 23,48 proc. jų buvo aptikta COVID-19 antikūnų, rodančių, kad asmuo anksčiau buvo užsikrėtęs koronavirusu, rašo cnn.com.

Šis tyrimas, kurį prieš dvi savaites atliko Indijos nacionalinis ligų kontrolės centras, leidžia spręsti, kad tikrasis užsikrėtimų skaičius yra kur kas didesnis už oficialiai patvirtintą.

Trečiadienio duomenimis, Delyje iš viso užfiksuoti 125 096 koronaviruso atvejai – tai sudaro mažiau nei vieną procentą visų sostinės gyventojų, kurių, kaip rodo pastarasis surašymas, yra 16,78 mln.

Visgi tyrimo rezultatai leidžia spręsti, kad iki pirmosios liepos savaitės koronavirusu galėjo būti užsikrėtę maždaug keturi mln. Delio gyventojų.

Deliui iš visų Indijos miestų koronavirusas smogė smarkiausiai – čia užfiksuotas tiek didžiausias šalyje koronaviruso atvejų skaičius, tiek vienam gyventojui tenka daugiausiai atvejų.

Koronavirusas Indijoje tebeplinta greitai – per pastarąją parą pranešta apie 37 724 naujus atvejus, o bendras atvejų skaičius peržengė 1,2 mln. Tai trečioji vieta pasaulyje po Jungtinių Valstijų ir Brazilijos.

Antradienį Delyje pranešta apie 1349 naujus koronaviruso atvejus. Mieste nuo koronaviruso mirė mažiausiai 3690 žmonių.

Koronavirusas Indijoje

Pranešime spaudai Indijos sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad tyrimas parodė, jog didelei daliai koronavirusu užsikrėtusių žmonių nepasireiškia jokie simptomai.

„Prabėgus beveik šešiems epidemijos mėnesiams, Delyje, kuriame yra keletas itin tankiai apgyvendintų rajonų, buvo užsikrėtę tik 23,48 proc. gyventojų“, – teigė ministerija.

„Tai galima vertinti kaip aktyvių vyriausybės pastangų siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui rezultatą“, – tvirtino ministerija, minėdama tokias viruso plitimą ribojančias priemones kaip greitai įvestą karantiną ir kontaktų atsekimą.

Kai kovo 25 d. Indijoje buvo įvestas karantinas, Delyje tebuvo užfiksuoti 606 COVID-19 atvejai ir 10 mirčių. Tačiau skaičiai pradėjo sparčiai augti miestui trečiąją gegužės savaitę ėmus švelninti įvestus ribojimus siekiant atgaivinti ekonomiką. Iki birželio 8 d. jau buvo užfiksuota daugiau nei 40 tūkst. atvejų.

Pirmąkart paros užsikrėtimo atvejų skaičius viršijo 45 tūkst.


Indijoje pastarąją parą nustatyta 45 720 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Tai didžiausias paros prieaugis nuo epidemijos pradžios šalyje.

Kaip pranešė ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ir šeimos gerovės ministerija, bendras užregistruotų užsikrėtusiųjų skaičius šalyje išaugo iki 1 238 635 žmonių.

Ankstesnis infekuotųjų skaičiaus paros prieaugio antirekordas Indijoje buvo užfiksuotas liepos 20 d. ir sudarė 40 425.

Ministerijos duomenimis, mirusių infekuotųjų skaičius per parą padidėjo 1 129 ir pasiekė 29 861. Šiuo metu šalyje gydomi 426 167 pacientai, kuriems nustatyta infekcija.

Pasak žinybos atstovų, daugiausia užsikrėtimo atvejų tenka Indijos vakaruose esančiai Maharaštros valstijai. Iki šiol ten užregistruoti 337 607 infekuotieji.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Indija užima trečiąją vietą pasaulyje pagal nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičių po JAV ir Brazilijos.