Regionas 4 mln. atvejų ribą peržengė Brazilijai trečiadienį patvirtinus rekordiškai daug – 67 860 – naujų COVID-19 atvejų.

Lotynų Amerika yra vienas labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių pasaulio regionų. Iš viso ten pavirtinti 4 040 925 užsikrėtimo ir 172 886 mirties atvejai.

Daugiau užsikrėtimo atvejų patvirtinta tik Šiaurės Amerikoje, o mirčių – tik Europoje.

Vien Brazilijoje patvirtinta 2,2 mln. užsikrėtimo atvejų ir 82 771 mirtis. Ją pagal abu rodiklius lenkia tik Jungtinės Valstijos.

Nors daugelis Lotynų Amerikos valstybių pradėjo švelninti karantino priemones, virusas vis dar sparčiai plinta didžiojoje dalyje regiono.

Peru, Meksika ir Čilė taip pat patenka į daugiausiai COVID-19 atvejų patvirtinusių šalių dešimtuką; kiekvienoje jų užregistruotų užsikrėtimo atvejų skaičius gerokai viršija 300 000.

Tuo metu Meksika, patvirtinusi 40 400 mirčių, pagal šį rodiklį yra ketvirtoje vietoje pasaulyje.

Sekmadienį šį valstybė aplenkė Italiją, o daugiau aukų virusas pareikalavo tik JAV, Brazilijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Nuo praėjusių metų pabaigos, kai COVID-19 atsirado Kinijoje, visame pasaulyje iš viso patvirtinta daugiau kaip 15 mln. užsikrėtimo ir beveik 625 tūkst. mirties atvejų.

Argentinoje per parą nustatytas rekordinis užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius – 5 782

Argentinos medikai per parą nustatė 5 782 užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Šis rodiklis – aukščiausias nuo pandemijos pradžios. Tai trečiadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 141 900. Daugiausiai naujų atvejų užfiksuota Buenos Airių provincijoje – 3 801. Po jos eina šalies sostinė – 1 390 atvejų.

Ankstesnis per parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiaus antirekordas – 5 344 – buvo pasiektas antradienį.

Per parą mirė 98 pacientai, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas, bendras mirčių skaičius padidėjo iki 2 588.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Argentinoje buvo patvirtintas kovo 3 d. Kovo 20 d. šalyje buvo įvestas visuotinis karantinas. Birželio 4 d. prezidentas Albertas Fernandezas paskelbė, kad daugelyje regionų atšaukiamas privalomos socialinės izoliacijos režimas. Buenos Airių provincijoje ir sostinėje karantinas, nors ir sušvelnintas, dar galios mažiausiai iki rugpjūčio 2 d.