Šis susirgimas valstybės vadovui buvo nustatytas liepos 7-ąją.

Naujas testas J. Bolsonaro buvo atliktas antradienį. Pastarąjį kartą prezidentas dėl COVID-19 buvo tirtas liepos 15 dieną. To testo rezultatai buvo teigiami.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodo, kad nesunkiais ligos atvejais nuo susirgimo pradžios pasveikstama vidutiniškai per maždaug dvi savaites.

Pasak Brazilijos vyriausybės, prezidentas jaučiasi gerai.

Vyriausybė nurodė, kad užuot rengęs tiesioginius susitikimus, prezidentas toliau dirbs naudodamasis vaizdo ryšiu. J. Bolsonaro teko atšaukti numatytą kelionę į Brazilijos šiaurės rytinį regioną.

COVID-19 buvo diagnozuota mažiausiai keturiems J. Bolsonaro kabineto nariams.

Koronaviruso protrūkio pradžioje J. Bolsonaro paniekinamai atsiliepdavo apie šios ligos keliamą grėsmę ir iš pradžių vadino ją „menku gripu“, taip pat nesilaikė fizinio atstumo taisyklių ir dažnai pasirodydavo viešumoje be apsauginės kaukės.

Prezidentas gydosi antimaliariniu vaistu hidroksichlorokvinu, nors šio preparato veiksmingumas gydant COVID-19 neįrodytas, o kai kuriems žmonėms jis netgi gali būti žalingas.

Oficialiais duomenimis, Brazilijoje nustatyta per 2 mln. COVID-19 atvejų, daugiau kaip 81 tūkst. žmonių nuo šios ligos mirė. Šalis pagal patvirtintų COVID-19 atvejų ir mirčių skaičių užima antrą vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.