Šios neoficialios amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rėmėjų grupės nariai tiki, nepateikdami jokių patikimų įrodymų, kad JAV dešimtmečiais valdo nusikalstama organizacija, esą kontroliuojamą šėtoną garbinančio elito, įskaitant Holivudo žvaigždes ir „giliąją valstybę“.

Dešiniųjų pažiūrų grupė taip pat įsitikinusi, kad rezgamas slaptas sąmokslas prieš D. Trumpą, o jos nariai kaltinami priekabiavimu prie savo politinių oponentų socialiniuose tinkluose.

„Davėme labai aiškiai suprasti, kad imsimės griežtų veiksmų dėl elgesio, galinčio nulemti žalą realiame gyvenime“, – pažymėjo „Twitter“ atstovai.

„Laikydamiesi tokio požiūrio, šią savaitę imamės tolesnių veiksmų dėl vadinamojo „QAnon“ veiklos visoje platformoje“, – pridūrė jie.

„Visam laikui užblokuosime žinutes šiomis temomis skelbiančias paskyras, kurios, mūsų žiniomis, pažeidžia mūsų naudojimosi keliomis paskyromis politiką, koordinuoja piktnaudžiavimą atskirų aukų atžvilgiu, arba mėgina išvengti ankstesnio užblokavimo“, – sakoma pranešime.

Vienas atstovas pareiškė, kad bendrovė nusprendė imtis veiksmų, nes „QAnon“ sekėjai daro vis daugiau žalos.

Pasak JAV žiniasklaidos, Federalinių tyrimų biuras (FTB) laiko „QAnon“ potencialia vidaus terorizmo grėsme.

„QAnon“ nariai neseniai dalyvavo protestuose prieš priemones koronaviruso plitimui užkirsti, tokias kaip karantinas ir apsauginių kaukių dėvėjimas.

„Twitter“ pareiškė padėsianti stabdyti „QAnon“ sąmokslo teorijų platinimą, be kita ko, pasirūpinant, kad „Twitter“ algoritmai neatkreiptų dėmesio į tinklapius ir žinutes, siejamas su judėjimo paskyromis.

Platformoje taip pat bus „blokuojamas dalijimasis su „QAnon“ susijusiais interneto adresais“.

Apie 150 tūkst. paskyrų taip pat bus slepiamos populiarių žinučių sraute ir paieškos sistemoje, pažymėjo atstovas.

Judėjimo šalininkai tvirtina, kad „Q“ ar „QAnon“ yra informatorius iš prezidento artimos aplinkos, nusprendęs atskleisti sensacingus žvalgybos duomenis apie pasaulinį sąmokslą mažai žinomose interneto platformose.

Nors „QAnon“ užgimė kaip marginalų grupė, jai pavyksta pritraukti vis daugiau sekėjų ir socialiniuose tinkluose. Kai kurie grupės šalininkai net sieks Kongreso nario mandato per lapkritį vyksiančius rinkimus.

„Twitter“ ėmėsi veiksmų, beveik 1 000 reklamuotojų nusprendus boikotuoti socialinį tinklą „Facebook“, reikalaujant ryžtingiau kovoti su turiniu, skatinančiu smurtą ir neapykantą.

Balandį „Facebook“ pašalino su „QAnon“ sietas 20 paskyrų, penkis puslapius ir šešias grupes.