„Mūsų specialistai ir Nacionalinio tyrimų centro mokslininkai jau galutinai įvertino bandymų rezultatus. Išrašymo metu visi be išimties savanoriai buvo įgiję imunitetą koronavirusui ir jautėsi normaliai. Taigi, pirmoji šalies vakcina nuo naujojo koronaviruso infekcijos yra paruošta“, – interviu laikraščiui „Argumenty i fakty“ pareiškė gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Ruslanas Calikovas.

Jis pažymėjo, kad pirmoji savanorių grupė paliko ligoninę ir po kontrolinių tyrimų buvo išrašyta liepos 15 dieną. Antroji savanorių grupė dalyvavimą antrajame klinikinių tyrimų etape baigė penkiomis dienomis vėliau.

Vakcinos gamyba Rusijoje gali prasidėti jau rugpjūtį, mano Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas.

„Pirmasis bandymų etapas jau sėkmingai baigėsi, antrasis užsibaigs iki rugpjūčio 3-osios. Paskui Rusijoje ir dar keliose šalyse prasidės trečioji bandymų fazė. Tikimės sulaukti Rusijos reguliavimo tarnybų patvirtinimo jau rugpjūtį, o iškart po to planuojame imtis masinės gamybos“, – „Argumenty i fakty“ sakė K. Dmitrijevas.

Jis sakė, kad tikimasi „rugsėjo mėnesį sulaukti patvirtinimo kitose šalyse partnerėse“.