Leidimą susipažinti su svarbiais žvalgybos duomenimis turintys Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi, demokratų lyderis Senate Chuckas Schumeras ir dar du jų bendrapartiečiai pirmadienį paskelbtame laiške Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriui Chrisui Wray'ui pareiškė žinantys apie rimtas ir konkrečias grėsmes prezidento bei Kongreso rinkimams, vyksiantiems lapkričio 3 dieną.

„Esame itin susirūpinę, ypač dėl to, kad Kongresas, regis, tapo suderintos užsienio kišimosi kampanijos, kuria siekiama išplauti ir sustiprinti dezinformaciją, siekiant paveikti Kongreso veiklą, viešas diskusijas ir lapkričio mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus, taikiniu“, – pažymėjo jie praėjusią savaitę parašytame laiške.

Pasak autorių, dėl grėsmių pobūdžio FTB privalo iki liepos pabaigos surengti visiems Kongreso nariams įslaptintą instruktažą dėl šio pavojaus. Demokratų lyderiai taip pat paragino Ch. Wray parengti atitinkamą planą iki pirmadienio pabaigos.

Savo viešame laiške jie nepateikė jokios informacijos apie grėsmes, bet nurodė, kad prie dokumento pridedamas įslaptintas priedas, kuriame pateikiama daugiau informacijos.

JAV žvalgybos agentūrų pareigūnai sako pastebėję kišimosi į rinkimų kampaniją požymių, tokių kaip Irano, Kinijos ir Rusijos skleidžiama dezinformacija socialiniuose tinkluose.