„Žiede, vedančiame į išvažiavimą į Bab Salamo pasienio postą, sprogo užminuotas automobilis“, – naujienų agentūrą AFP informavo SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

„Žuvo septyni žmonės, įskaitant penkis civilius, dar per 60 buvo sužeisti, tarp jų yra moterų ir vaikų“, – nurodė jis.

Toje šiaurinėje Alepo provincijoje esančioje teritorijoje, kurią kontroliuoja Turkijos kariuomenė ir jas remiančios Sirijos opozicijos pajėgos, reguliariai įvyksta gyvybių pareikalaujančių atakų.

SOHR apkaltino dėl naujausio sprogimo džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) ir sakė, kad tai gali būti kerštas už suaktyvėjusias turkų ir jų remiamų pajėgų operacijas prieš regione veikiančias IS kuopeles.

Bab Salamo sienos perėja buvo svarbus punktas užsienio humanitarinei paramai į Šiaurės Siriją įvežti, bet anksčiau šį mėnesį jį teko uždaryti dėl Rusijos spaudimo Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Tuo metu oficialioji Turkijos Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad netoli Bab Salamo esančio Azazo apylinkėse detonavus sprogmenų prikimštam automobiliui žuvo penki žmonės, o dar 85 buvo sužeisti.

Pasak agentūros, už šį išpuolį atsakingi kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG), Ankaros laikomi uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) „teroristiniu“ padaliniu.

Balandį Afrino mieste, kontroliuojamame Ankaros remiamų vietos pajėgų, sprogus užminuotam benzinvežiui žuvo mažiausiai 46 žmonės, tarp jų – mažiausiai šeši Turkijos remiamų sukilėlių pajėgų kovotojai.

Konfliktas Sirijoje nuo 2011 metų nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių ir privertė dar milijonus palikti savo namus.