„Šiandien apytiksliai 5 val. ryto (3.30 val. Lietuvos laiku) Isfahano provincijos Islamabado šiluminėje elektrinėje... sprogo susidėvėjęs transformatorius“, – agentūrai IRNA sakė Isfahano elektros gamybos bendrovės generalinis direktorius Saidas Mohsenis.

Jis pridėjo, kad maždaug po dviejų valandų įprastos darbo sąlygos buvo atkurtos, o elektros tiekimas Isfahane nebuvo nutrauktas.

Pastarosiomis savaitėmis Irane įvyko virtinė gaisrų ir sprogimų įvairiose karinėse bazėse ir kitose vietose.

Du sprogimai birželio pabaigoje sukrėtė Teheraną: vienas įvyko netoli karinės bazės, o kitas – sveikatos priežiūros centre. Pastaroji nelaimė nusinešė 19 žmonių gyvybes.

Praėjusią savaitę panašių incidentų įvyko ir laivų statykloje pietų Irane bei į pietus nuo Teherano įsikūrusioje gamykloje, kur žuvo du žmonės, o mėnesio pradžioje gaisras kilo Irano centrinėje dalyje pastatytame Natanzo branduoliniame komplekse.

Iraniečių valdžia gaisrą Natanzo komplekse nedetalizuodama pavadino „nelaimingu atsitikimu“, o vėliau pareiškė, jog „saugumo sumetimais“ neatskleis jo priežasties.

Gaisrų ir sprogimų virtinė pakurstė Irane spėliones, kad šie įvykiai yra Teherano pagrindinio priešo Izraelio sabotažo rezultatas.

Žydų valstybė kaltina šiitišką respubliką siekiant įgyti atominę bombą, nors pats Iranas tvirtina, kad jos branduolinė programa yra visiškai taiki.