Tai, regis, yra pirmas kartas, kai koks nors Irano aukšto rango pareigūnas užsiminė, kad šalis siekia įveikti COVID-19 „bandos imunitetu“.

Visame pasaulyje naujasis koronavirusas jau pražudė maždaug 600 tūkst. žmonių. Užsikrėtimo atvejų pasaulyje užregistruota kone 14 milijonų.

Irane viruso plitimas vėl spartėja, greičiau auga ir užsikrėtimo, ir mirties atvejų skaičiai. Šeštadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie 188 naujus mirties atvejus ir 2 166 naujus užsikrėtimo atvejus.

Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius labiausiai pandemijos paveiktoje Artimųjų Rytų valstybėje yra 271 606, įskaitant 13 979 mirties atvejus.

Augantys skaičiai paskatino pareigūnus labiausiai paveiktose provincijose sugrąžinti balandį šalyje atšauktus suvaržymus.

„Mūsų apskaičiavimu, iki šiol 25 mln. iraniečių užsikrėtė šiuo virusu, – sakė H. Rouhani per televizijos transliuotą kovos su protrūkiu darbo grupės susitikimą, cituodamas Sveikatos apsaugos ministerijos tyrimo rezultatus. – Turime atsižvelgti į galimybę, kad gali užsikrėsti dar 30–35 milijonai.“

„Dar neįgijome bandos imuniteto ir neturime kito pasirinkimo, tik būti vieningi ir nutraukti koronaviruso perdavimo grandinę“, – pridūrė prezidentas.

H. Rouhani komunikacijos vadovo pavaduotojas Alireza Moezi vėliau tviteryje parašė, kad paminėti 25 mln. iš tikrųjų atspindi „tuos, kas susidūrė su virusu ir įgijo visišką imunitetą“.