Tokia žinia nuskambėjo diena po to, kai šalies antrajame pagal dydį mieste buvo nustatytas didžiausias naujų COVID-19 atvejų pagausėjimas.

S. Morrisonas, remdamasis medikų patarimu, pareiškė, jog vyriausybė negali ignoruoti pavojaus, kad įstatymų leidėjai galėtų išplatinti ligą Kanberoje.

„Parlamento posėdžių keliamas pavojus yra gerokai padidėjęs ir veikiausiai nedings kitą mėnesį“, – sakė jis.

Kanbera ir ją supanti Australijos sostinės teritorija, kaip ir likusi didžioji šalies dalis, tebekontroliuoja epidemiologinę padėtį, tačiau Sidnėjuje ir Melburne COVID-19 atvejų vis daugėja.

Vyriausybės sprendimas reiškia, kad nuo birželio 8 dienos vėl posėdžiauti pradėjęs parlamentas nedirbs bent iki rugpjūčio 24 dienos.

Šeštadienį pareigūnai pietinėje Viktorijos valstijoje, kurios sostinė yra Melburnas, pareiškė, kad per pastarąją parą regione užfiksuota per 200 naujų koronaviruso atvejų. Penktadienį tokių atvejų buvo užregistruota 438.

Melburnas šiuo metu grumiasi su nauju protrūkiu, dėl kurio karantinuoti 5 mln. gyventojų.

Infekcija yra išplitusi ir Sidnėjuje, didžiausiame Australijos mieste.

Visoje Australijoje, turinčioje maždaug 25 mln. gyventojų, iki šiol pranešta apie daugiau nei 11 400 COVID-19 atvejų, o 118 žmonių nuo šios ligos mirė.

Didžioji dauguma atvejų nustatyta Viktorijoje ir kaimyniniame Naujajame Pietų Velse – labiausiai apgyvendintoje valstijoje, kur yra Sidnėjus.

Kituose regionuose pastarosiomis savaitėmis nebuvo pranešta apie jokius naujus užsikrėtimo atvejus.