Po dviejų liudininkų pranešimų 31 metų Yves'as Rauschas buvo surastas sėdintis krūmuose, „priešais jį matėsi keturi šaunamieji ginklai“, sakė paieškos operacijos vadovas Juergenas Riegeris.

Įtariamasis ant kelių buvo pasidėjęs kirvį ir dar vieną šaunamąjį ginklą, priešais jį taip pat buvo padėtas laiškas, sakė J. Riegeris.

Y. Rauschas arešto metu buvo nesunkiai sužeistas, be to, kirviu buvo sužeistas vienas specialiųjų pajėgų narys.

„Labai džiaugiuosi, kad ši išskirtinė mūsų miesteliui situacija baigėsi“, – žurnalistams salė Openau meras Uwe Gaiseris.

Per 2,5 tūkst. pareigūnų, įskaitant specialiųjų pajėgų grupes ir kinologus su šunimis, ir keli sraigtasparniai dalyvavo į scenas iš filmo „Rembo“ panašiose paieškose, vykdomose nuo sekmadienio.

Pietvakarinio Openau miesto policija buvo perspėjusi vietos gyventojus likti namuose ir nepavežti jokių pakeleivių. Buvo uždarytos mokyklos ir vaikų darželiai.

Tarnybos paskelbė įtariamojo nuotrauką ir nurodė, kad vyras turi lanką, strėlių, peilį ir mažiausiai vieną šaunamąjį ginklą. Policija pažymėjo, kad vyras buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį dėl ankstesnių pažeidimų, įskaitant neteisėtą šaunamųjų ginklų laikymą.

Pareigūnai anksčiau skelbė sekmadienį ryte gavę informacijos, kad prie vienos miško trobelės pastebėtas įtartinas vyras.

Atvykę policininkai pastebėjo, kad vyras ginkluotas lanku, turi peilį ir pistoletą.

Tuomet įtariamasis „staigiai ir visiškai netikėtai“ pagrasino pareigūnams šaunamuoju ginklu, nepalikdamas „laiko sureaguoti į pavojingą padėtį“.

Vyras pareikalavo, kad policininkai padėtų ginklus ant žemės, ir pabėgo, „tikriausiai“ pasiėmęs pareigūnų ginklus.

Openau prokuroras Herwigas Schaeferis antradienį pavadino Y. Rauschą „pakvaišusiu dėl ginklų“. Anksčiau Y. Rauschas yra turėjęs daug reikalų su teisėsauga, įskaitant kaltinimus dėl neteisėto ginklų laikymo, vagysčių, kūno sužalojimo. Taip pat žinoma, kad jis yra padaręs antisemitinių pareiškimų, naudojęs svastikas ir SS simbolius.

Nuo rudens Y. Rauschas buvo benamis ir neteisėtai gyveno trobelėje, kurioje sekmadienį buvo pastebėtas.

Atsižvelgiant į „nusikaltimo sunkumą“, Y. Rauscho būklę vertins psichiatras, sakė prokuroras.