R. Bader Ginsburg, šią savaitę paguldyta į ligoninę dėl galimos infekcijos, sakė, kad planuoja eiti savo pareigas teisme, „kol galėsiu dirbti savo darbą pilnu pajėgumu“.

„Vis dar galiu tai daryti“, – sakoma jos pranešime, kurį išplatino teismas.

R. Bader Ginsburg teigė, kad chemoterapija „duoda teigiamų rezultatų“.

Ji sakė, kad jos pastarojo meto hospitalizacijos, taip pat ir gegužę, nebuvo susijusios su vėžiu.

Pasak jos, vasarį atlikta medicininė apžiūra atskleidė kepenų pakitimų, o gegužę ji pradėjo chemoterapiją.

„Naujausias mano tyrimas liepos 7 dieną parodė, kad smarkiai sumažėjo kepenų pakitimai ir nėra jokių naujų ligų, – sakė ji. – Aš gerai toleruoju chemoterapiją ir mane drąsina mano dabartinio gydymo sėkmė.“

R. Baden Ginsburg Aukščiausiojo Teismo teisėja 1993 metais paskyrė tuometinis prezidentas Billas Clintonas. Itin populiari liberalių pažiūrų teisėja ne savo noru tapo socialinių tinklų ikona ir yra pelniusi „Grėsmingosios RBG“ pravardę, įkvėptą velionio reperio „The Notorious B.I.G“ pseudonimo.

87 metų R. Baden Ginsburg jau anksčiau turėjo sveikatos problemų.

Gegužę ji buvo paguldyta į Johnso Hopkinso ligoninę Baltimorėje dėl pūslės uždegimo.

2019 metais ji buvo hospitalizuota dėl šaltkrėčio ir karščiavimo, kiek anksčiau baigusi spindulinės terapijos kursą dėl kasos vėžio.

1999 metais teisėja buvo gydoma dėl gaubtinės žarnos vėžio, o praėjus dešimtmečiui jai buvo nustatytas ankstyvosios stadijos kasos vėžys. 2018 metų gruodį R. Baden Ginsburg iš plaučių buvo pašalinti du mazgeliai.

JAV Aukščiausiojo Teismo teisėjai skiriami iki gyvos galvos. R. Baden Ginsburg ne kartą sakė, jog pasitrauks tik tada, kai iš tiesų nebegalės atlikti savo darbo.