Lankašyro priešgaisrinė ir gelbėjimo tarnyba informavo, kad apie 3 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku gavus pranešimą apie gaisrą Centriniame pirse, suvaldyti liepsnų atvyko 10 ugniagesių automobilių. Be minėto atrakciono, buvo sunaikinta nemaža dalis į dirbtuvę panašaus pastato eksterjero.

Panašu, kad per incidentą niekas nenukentėjo.

Sureagavusiai ugniagesių brigadai vadovavęs Markas Winderis radijo BBC Lankašyro redakcijai, sakė, kad darbo sąlygos buvo palankios.

Pasak jo, tuo metu buvo atoslūgis, o vėjas buvo nesmarkus, „todėl taip pat sugebėjome grumtis su gaisru iš žemiau esančio paplūdimio“.

Šiuo metu vyksta tyrimas, o keletas ugniagesių brigadų budi įvykio vietoje, kad galėtų sureaguoti į potencialius naujus įsiliepsnojimus.

Blakpulas labai priklauso nuo turizmo, todėl gaisras sudavė itin skaudų smūgį šiam kurortui, praėjus vos kelioms savaitėms po suvaržymų, įvestų sektoriui dėl koronaviruso pandemijos, sušvelninimo.

Mieste vieni pagrindinių turistų traukos objektų yra trys pirsai ir ten siūlomos pramogos, atrakcionai, šou bei suvenyrai. Centrinis pirsas buvo atidarytas 1868 metais.