Praėjus vos trims savaitėms po griežto karantino atšaukimo Ispanijoje vėl pagausėjo užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o sveikatos apsaugos pareigūnai stebi daugiau kaip 12 aktyvių COVID-19 protrūkių.

Didžiausią nerimą kelia padėtis šiaurės rytiniame Leridos mieste ir jo apylinkėse. Katalonijos regiono vyriausybė dėl šio protrūkio paskelbė nurodymą likti namuose, paveikusį apie 160 tūkst. gyventojų.

Šio ir kelių kitų regionų tarnybos sugriežtino prevencines priemones – viešose vietose privalu visuomet dėvėti kaukes, net jeigu įmanoma laikytis saugaus atstumo tarp žmonių.

Pagerbimo ceremonijoje dalyvauja Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli ir ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas taip pat dalyvaus iš pagalbos „dideliam skaičiui žmonių, netekusių gyvybių dėl COVID-19 Ispanijoje ir pasaulyje“, taip pat siekdamas pabrėžti šios Jungtinių Tautų agentūros paramą kovojantiems su koronavirusu, sakė jo atstovė.

Per ceremoniją orkestras sugros Ispanijos himną, taip pat Johanneso Brahmso „Šventąją dainą“ (Geistliches Lied); pasisakys pandemijos paveikti žmonės.