„Ačiū Dievui, jaučiuosi gerai. Vakar ryte pasidariau testą, ir vakare rezultatai rodė, kad koronavirusas tebėra“, – dešiniųjų pažiūrų lyderis sakė per tiesioginę vaizdo transliaciją platforma „Facebook Live“ iš sodo savo oficialiojoje rezidencijoje sostinėje Brazilijoje.

J. Bolsonaro sakė, kad ligos simptomų jam nepasireiškė. Prezidentas pridūrė, kad antimaliarinis vaistas hidroksichlorokvinas, kurį jis pradėjo vartoti, kai praeitą savaitę jam buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, atrodo veiksmingas.

„Aš nieko nerekomenduoju. Rekomenduoju pasikalbėti su savo gydytoju. Mano atveju, kariuomenės gydytojas rekomendavo hidroksichlorokviną, ir jis suveikė“, – kalbėjo J. Bolsonaro.

Prezidento spaudos tarnybos trumpame pranešime sakoma, kad 65 metų J. Bolsonaro, patenkantis į didesnės rizikos grupę, liks karantine savo oficialioje rezidencijoje Alvorados rūmuose ir toliau dirbs nuotoliniu būdu.

Valstybės vadovas ne kartą viešai ignoruodavo karantino priemones, įvestas siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, ir toks jo elgesys buvo vertinamas itin prieštaringai. COVID-19 jam buvo nustatyta prieš savaitę.

Pirmadienį kalbėdamasis telefonu su televizija CNN J. Bolsonaru pripažino „negalįs pakęsti buvimo namuose rutinos“ ir sakė nekantriai laukiantis leidimo baigti saviizoliaciją.

Jis pridūrė, kad nuo liepos 6-osios jam nepasireiškė jokių simptomų, tokių kaip karščiavimas arba kvėpavimo sutrikimai.

Prezidentas pridūrė, kad tebevartoja hidroksichlorokviną.

Šis preparatas kai kuriose šalyse buvo stumiamas kaip vaistas nuo COVID-19, bet jo veiksmingumas gydant koronaviruso infekciją nėra oficialiai įrodytas, tad šis klausimas kursto karštus ginčus mokslo bendruomenėje.

J. Bolsonaro „artimiausiomis dienomis“ bus atliktas naujas testas COVID-19 nustatyti.

Kai šis susirgimas jam buvo nustatytas liepos 7-ąją, J. Bolsonaro izoliavosi prezidentūroje kartu su kitais užsikrėtusiais žmonėmis.

Toks režimas buvo labai neįprastas valstybės vadovui, dažnai išvykdavusiam iš rezidencijos susitikti su savo šalininkais. Per tokius renginius jis dažnai nepaisydavo reikalavimų laikytis socialinio atstumo ir dėvėti apsauginę kaukę.

Brazilija yra antroji smarkiausiai COVID-19 pandemijos paveikta valstybė po Jungtinių Valstijų – joje nustatyta 1,9 mln. užsikrėtimo atvejų ir mirė daugiau kaip 74 tūkst. pacientų.