Žvalgymo lėktuvas įsirėžė į Čadyro kalną – užgesusį ugnikalnį – Vano provincijoje, Anatolijos naujienų agentūra citavo vidaus reikalų ministrą Suleymaną Soylu.

Ryšys su lėktuvu, kuriame buvo du pilotai ir penki „techniniai darbuotojai“ nutrūko trečiadienį apie 22 val. 45 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, nurodė ministras. Pasak jo, orlaivis sudužo apie 2,2 km aukštyje.

S. Soylu vėliau atvyko į katastrofos vietą. Nuotraukose, paskelbtose jo oficialioje „Twitter“ paskyroje, ministras matyti stovintis šalia kariškių kalnuotoje vietovėje.

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad 2015 metų laidos lėktuvas nuo pirmadienio vykdė „žvalgymo ir stebėjimo“ misiją Vane ir Chakario provincijoje, kurioje gyventojų daugumą sudaro kurdai.

Chakario provincijoje, besiribojančioje su Iraku, yra įvykę daug susirėmimų tarp Turkijos pajėgų ir kurdų kovotojų per jau kelis dešimtmečius rusenantį konfliktą.

Vano provincijos gubernatorius Mehmetas Eminas Bilmezas per „Twitter“ atidavė pagarbą septyniems „didvyriams“ ir pareiškė užuojautą jų šeimoms.