Jo duomenimis, trečiadienį auštant per antskrydžius su Saudo Arabija besiribojančioje El Džaufo provincijoje Jemeno šiaurės vakaruose buvo sugriauti trys gyvenamieji namai. Tarp aukų – dvi moterys ir vaikas, dar penki vaikai buvo sužeisti.

Sekmadienį, kaip anksčiau pranešė „Al Masirah“, per analogiškus bombardavimus irgi šalies šiaurės vakaruose esančioje Hadžos provincijoje taip pat žuvo devyni žmonės, nukentėjo du.

Jemene nuo 2014 metų rugpjūčio nesiliauja vyriausybės pajėgų ir sukilėlių husių konfrontacija. Ji ypač suaktyvėjo po to, kai 2015 metų kovo mėnesį į konfliktą įsikišo arabų šalių koalicija, vadovaujama Saudo Arabijos. Prie jos prisijungė Bahreinas, Kataras, Kuveitas, JAE, Egiptas, Jordanija, Marokas, Pakistanas ir Sudanas.

Daugiau kaip penkerius metus trunkantis konfliktas sukėlė didžiulę humanitarinę krizę: JT duomenimis, daugiau kaip 24 milijonams jemeniečių – maždaug 80 procentų šalies gyventojų – reikalinga pagalba, o vidaus pabėgėlių skaičius jau viršijo 3 milijonus.

Liepos 1 d. koalicija paskelbė pradedanti plataus masto karinių oro pajėgų operaciją, kad neutralizuotų sukilėlių kovinį potencialą. Esą koalicijos pajėgų reidais atsakoma į pastaruoju padažnėjusius sukilėlių išpuolius prieš Saudo Arabiją, per kuriuos naudojamos ir balistinės raketos bei bepilotės skraidyklės. Per šį laiką kariniai lėktuvai smogė dešimtis smūgių daugelyje Jemeno provincijų, taip pat šalies sostinėje Sanoje.