Antradienį vakare prie uolėtos Šapel de la Gliero keteros Šamoni slėnyje netoli Monblano buvo rasti 40 metų olando ir 30 metų prancūzės palaikai.

Alpinistai žuvo nukritę nuo stataus uolėto šlaito viename populiariame alpinizmo maršrute, nors nelaimės priežastis kol kas neaiški, sakė pareigūnai.

Taip pat antradienį žuvo 71 metų turistas, nukritęs prie Granžo viršūnės Prancūzijos Alpėse netoli Šveicarijos sienos.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad trečiadienį jų sraigtasparnis pastebėjo dviejų italų alpinistų kūnus Mon Modi viršukalnės papėdėje. Mon Modi yra viena iš keleto viršukalnių Montblano grandinėje, per kurią eina Italijos ir Prancūzijos siena.

Nelaimė įvyko, kai du patyrę 66 ir 67 metų alpinistai, atvykę iš Genujos, leidosi šlaitu Prancūzijos pusėje, įkopę į viršukalnę iš Italijos pusės.

„Buvo gana debesuota palei visą kalnų grandinę. Jie nukrito ant šiaurinio šlaito dėl nežinomos priežasties ir krito mažiausiai 300 metrų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Šamoni kalnų policijos pulkininkas leitenantas Stephane'as Bozonas (Stefanas Bozonas).

Antradienio vakarą žuvo du 48 metų parasparnininkai. Jų parasparnis sudužo į pietus nuo Ženevos ežero.

Parasparniu skridę gidas ir jo klientas žuvo, kai rėžėsi į vieno namo stogą, netikėtai subliuškus skraidymo aparato sparnams.

Kiekvieną vasarą į šiuos vaizdingus kalnus traukia daugybė alpinistų ir turistų, bet pareigūnai perspėja, kad žmonėms nederėtų nuvertinti sudėtingų maršrutų.

Praėjusią savaitę buvo pranešta apie pirmą sezono žūties atvejį ant Monblano – aukščiausio Europos kalno, į kurį kasmet kopia kone 25 tūkst. alpinistų.

65 metų vyras leidosi nuo Monblano, kai atsisegė nuo partnerio virvės manydamas, kad vietovė ne tokia pavojinga, bet paslydo ant sniego lopinėlio ir nukrito iš 500 m aukščio, nurodė gelbėjimo tarnybos.