Dėl smarkių liūčių staiga patvino trys upės Šiaurės Luvu regione, pranešė salos nelaimių padarinių likvidavimo agentūra. Vykdoma dingusiųjų paieškos ir gelbėjimo operacija.

„Iki šios popietės gavome vietos gyventojų pranešimų, kad dingo jų artimųjų. Iš viso yra dešimtys dingusiųjų“, – sakė agentūros vadovas Muslimas Muchsinas.

Šimtus namų, vyriausybinių įstaigų ir viešų pastatų užliejo 3–5 m storio purvo sluoksnis.

„Iš tolo matome tik namų stogus“, – pridūrė M. Muchsinas.

Šiaurės Luvu laikinose prieglaudose apsistojo iki 2 tūkst. gyventojų, tačiau potvyniai ir purvas trukdo aprūpinti juos būtiniausiais dalykais, nurodė nelaimių padarinių likvidavimo agentūra.

„Dabar didžiausią dėmesį skiriame kelią užpylusių nuolaužų valymui, kad galėtume pradėti vežti į tą vietą krovinius“, – sakė M. Muchsinas.

Šiaurės Luvu regentė Indah Putri Indriani sakė, kad 15 žuvusiųjų antradienį surado gelbėjimo komanda.

„Naujausi duomenys, kuriuos gavau vien Rados parajonyje, rodo, kad dingo 56 žmonės, bet skaičius gali būti ir didesnis, nes yra kaimų, kurių išvis negalima pasiekti“, – sakė Indah Putri Indriani. Ji pridūrė, kad jos biurą taip pat užliejo purvas.

Anksčiau šiais metais rekordinės liūtys sukėlė potvynius ir žemės nuošliaužas Indonezijos sostinės Džakartos rajone Javos saloje, per kuriuos žuvo kone 70 žmonių.

Liūčių sezonu šioje Pietryčių Azijos salų valstybėje reguliariai kyla potvynių.