Parduotuvėse nuo liepos 24 dienos bus privaloma dėvėti veido kaukes, cituodamos vyriausybės atstovą paskelbė JK žiniasklaidos priemonės „Sky News“ ir „Press Association“. Taisyklių pažeidėjams grės iki 100 svarų sterlingų (110 eurų) baudos.

Šalies ministras pirmininkas Borisas Johnsonas praėjusį penktadienį užsiminė, kad netrukus bus pristatyta platesnė veido kaukių dėvėjimo viešose vietose politika. Iki šiol šalies gyventojai kaukes turėdavo dėvėti tik viešajame transporte.

Šalies vyriausybė ilgą laiką nenoriai žvelgė į kaukių dėvėjimo taisyklių išplėtimą į parduotuves ir kitas uždaras erdves. Manoma, kad išaugusi apsauginių priemonių paklausa gali neigiamai paveikti šių prekių tiekimą ligoninėms ir kitoms sveikatos priežiūros įstaigoms.

Taip pat išgirstama įspėjimų, kad kaukės žmonėms gali suteikti netikrą saugumo jausmą, jos taip pat gali būti neveiksmingos, kadangi juos dėvintys asmenys, taisydami kaukės padėtį, galimai ims dažniau liesti savo veidus.

Škotijos parduotuvėse jau galioja nurodymas dėvėti veido kaukes. Atskirus sprendimus šiuo klausimu priėmė Velsas, Šiaurės Airija ir Škotija.

Su daugiau nei 46 500 su COVID-19 susijusių mirčių Didžioji Britanija išlieka labiausiai viruso paveikta valstybe Europoje. Šalies lyderiai dažnai susiduria su kaltinimais negebėjimu susidoroti su pandemija ir pavėluotais veiksmais.