Afganistano karo veterano ir jo augintos didžiosios katės ieškojo apie 200 pareigūnų.

Buvęs karys „Kamilis Stanekas savo noru pasidavė policijai Zavercyje ir vėliau buvo paleistas“, sakoma šio pietinio Lenkijos miesto „Facebook“ žinutėje.

Po šios dramos puma buvo atiduota globoti zoologijos sodui.

„Mums malonu pranešti, kad (puma, vardu) Nubia, profesionaliai rūpinasi Chožuvo zoologijos sodo darbuotojai“, – nurodė policija.

Lenkijoje draudžiama laikyti tokius pavojingus gyvūnus ir teismas tam vyrui nurodė perduoti pumą zoologijos sodui.

Zoologijos sodo pareigūnai sakė, kad žmonės turėtų suvokti, jog didžiosios katės nėra naminiai augintiniai.

„Tai ne meilus žaisliukas. Tai vienas pavojingiausių gyvūnų pasaulyje, galintis kelti realią grėsmę žmonių gyvybėms“, – sakė vakariniame Poznanės mieste esančio zoologijos sodo vadovė Ewa Zgrabczynska.

Zoologijos sodo darbuotojai penktadienį nuvyko į K. Staneko namus pietų Lenkijoje, bet jis jiems pagrasino peiliu ir pabėgo, vesdamasis pavadėliu pririštą pumą, sakoma vietos žiniasklaidos pranešimuose.

Laikraštis „Gazeta Wyborcza“ rašė, kad vyras pumą prieš šešerius metus nusipirko Čekijoje dar visiškai mažytę ir augino ją namuose.

Vis tik buvusio kario pastangos išlaikyti Nubią sulaukė ir užuojautos.

„Bėgti jį privertė meilė gyvūnui ir negailestingas teismo sprendimas. Jis slepiasi miške“, – feisbuke parašė pietinio Myslovicių miestelio meras Dariuszas Wojtowiczius.

„Galbūt kas nors galėtų žmogiškiau pažvelgti į šį atvejį“, – parašė jis prie nuotraukų, kuriose matyti Kamiliu S. įvardytas vyras ir jo augintinė.